A szúrások az agyát is elérték: most gépek tartják életben azt a tanárnőt, akit sebészeti ollóval támadott meg egy férfi


 Kraff Ildikó    17 márc 2021 : 08:32
 Nincs    Hir

PdFktkqTURBXy9lZWM2YTJmMjdmNzRkZTg5Yzk4Mzk2ZWJlYzRmZGMzMy5qZmlmkpUDAQDNA6PNAgyVAs0DpQDCww.jpeg.jpg

A szúrások az áldozat agyát is elérték, a tanárnőt gépek tartják életben.

Hátborzongató részleteket tudott meg a Blikk a Honvéd kórház Covid-osztályán elkövetett brutális támadással kapcsolatban. Információink szerint a kínai állampolgárságú férfi azért támadt a lélegeztetőgépen lévő 54 éves betegtársára, mert a bekerülése előtt drogfüggő volt, így a kórházban komoly elvonási tünetekkel küzdött. Az még továbbra is rejtély, miként szerezte meg a sebészeti ollót, amellyel végrehajtotta a vérengzést. Értesülésünk szerint nem ez volt az első dühkitörése, korábban is rátámadt egy másik betegre, fojtogatással próbálkozott, de akkor még a biztonsági szolgálat közbe tudott lépni.

Ami tény: szombaton a VI. kerületi intézményben egyszer csak a korábban szintén lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vette a veszélyes, borotvaéles orvosi eszközt, amivel a mélyaltatásban lévő, mozdulatlan nőre támadt. Tettével életveszélyes sérüléseket okozott, súlyosan megsebesítette áldozata mindkét szemét, valamint a testén is ejtett szúrásokat. A nő fején lévő szúrások az agyát is érintették.

Az elkövető a vérengzés után el akart rohanni az osztályról, egy biztonsági őr próbálta feltartóztatni, de őt is megsebesítette. Végül a terézvárosi rendőrök kapták el a kórház udvarán. A férfit a bíróság letartóztatta, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. A 24. hu információi szerint kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire. A gyanúsítás ellene: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete. Tettéért akar életfogytig tartó börtönt is kaphat, ám félő, hogy elmeállapota miatt végül nem lesz büntethető és az elmegyógyintézetbe kerül. 

Úgy tudjuk, az évtizedek óta pedagógusként dolgozó Marianna nagyon rossz állapotban van, jelenleg gépek tartják életben. Tanítványai még bíznak a csodában, remélve, hogy imádott tanárnőjük felépül.

Agresszív megnyilvánulások az elvonás idején

A drogelvonás szakaszában gyakori tünet az állandó sóvárgás, az addiktív keresés, amely a szenvedélybetegekre jellemzően az egész személyiséget átalakítja. Ugyancsak tipikus szimptóma a magatartás-változás, a hazudozás, a családtól való eltávolodás, az elhanyagolt megjelenés, a sajátos öltözködés, a piercingek és tetoválások megjelenése, majd a testi leromlás, a pupillák tágulása vagy szűkülése, a visszahúzódó vagy agresszív, impulzív, paranoid megnyilvánulások. Ugyancsak intő jel lehet különböző tárgyak eladása, a pénzlopás. A folyamat rosszabbodását a rendőrségi, kriminális ügyek is jelzik.

Blikk

0 Hozzászólás