Hamarosan bemutatja a kormány a nyitási tervet


 Kraff Ildikó    17 márc 2021 : 14:17
 Nincs    Hir

KUrktkpTURBXy84YmYzYWYxOWJjODQ2MjBjM2U4YTdjZTI5MzE1MzQ2ZS5qcGeSlQMAzKjNC7jNBpeVAs0DpQDCww.jpeg.jpg

Lezárja a héten a nemzeti konzultációt a kormány, és utána nyilvánosságra hozza az újraindítási tervet

A kormány a héten zárja le az ország újraindításáról szóló konzultációt, majd ezután bemutatják a nyitási tervet is - írja az Origo. A kormány a konzultáció eredményeitől függően arról is dönt, hogy milyen jogokat kapnak majd a védettségi igazolvánnyal rendelkező magyarok. Február 17-én indult el az online konzultáció az újranyitásról. Arról kérdezte a kormány a véleményünket, milyen módon képzelik el az ország újranyitását. Legyen az fokozatos, vagy esetleg egy lépésben történjen meg? Hét kérdésre lehetett válaszolni, többek között az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban, illetve volt kérdés, ami arra irányult, hogy a külföldiek Magyarországra történő belépését kössék-e védettségi igazolványhoz.

Nálunk is válaszolhatott a kérdésekre, egy napig megválaszoltattuk olvasóinkkal, hogyan gondolkodnak az újranyitásról!

Orbán Viktor Facebookon mutatta meg, amikor kitöltötte a kérdőívet, pár válaszát láthattuk is. Ő így gondolkodott akkor a "szabadulásról", igaz, azóta már egyre rosszabb lett a helyzet, a harmadik hullám tombol, és napról napra elkeserítőbbek a járványügyi adatok.

A héten lezárják a nemzeti konzultációt és ezt követően döntés születik róla, miként fog újraindulni az ország. A harmadik hullám sajnos jelenleg erre esélyt sem ad, az operatív törzs szerint a következő hetekben továbbra is nőni fog az új fertőzöttek száma, de az oltási programban továbbra is bízhatunk. A nyitás még nem tudni, mikor lesz, de hamarosan döntés születik arról, hogyan fog majd megtörténni. Reméljük hamarosan elérünk odáig.

Forrás: Blikk

0 Hozzászólás