Index: húsvétig nem lesz nyitás, de megyénkénti zárás is jöhet


 Kraff Ildikó    17 márc 2021 : 17:17
 Nincs    Hir

karanten-1536x864.jpeg.jpg

Romlanak a számok, nem zárható ki, hogy megyénkénti zárást vezetnek be.

Az operatív törzs megfontolhatja, hogy a több mint tízezer kórházban ápolt koronavírusos eset miatt újabb szigorításokra tegyen javaslatot – értesült az Index.

lap szerint a szakemberek célja, hogy elejét vegyék a húsvéti nagy mozgásoknak. Úgy tudják, március 22-ig valószínűleg maradnak az eddigi szigorítások.

Hogy utána mi jön, arról ellentmondó információik vannak: elképzelhető, hogy már nem lesz újabb korlátozás, és az eredeti tervek és a nemzeti konzultáció eredménye alapján húsvét után fokozatosan enyhítenek.

Más forrásoktól viszont úgy értesültek, hogy még az ünnep előtt életbe lép egy regionális szigorítás. Néhány napja Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője arról beszélt, hogy megyénként eltérő járványügyi intézkedések jöhetnek. Ha ilyet bevezetnek, akkor elképzelhető, hogy nem lehetne utazni a húsvéti előtti napokban

A Kormányzati Tájékoztatási Központ határozottan cáfolta, hogy ma délután válságülést tartanak a romló járványügyi adatok miatt.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Forrás: nlc.hu

0 Hozzászólás