Öt embert sebesített meg a Honvédkórházban a Covid-osztály ámokfutója


 Kraff Ildikó    16 márc 2021 : 17:24
 Nincs    Hir

FB_IMG_1615810781878.jpg

Elrendelte a bíróság annak a 37 éves férfinak a letartóztatását, aki egy sebészollóval életveszélyesen megsebesítette betegtársát a Honvédkórház Covid-osztályán. A súlyosan bántalmazott nő védekezésre képtelen állapotban, altatásban volt a lélegeztetőgépe

minden előzmény nélkül támadó kínai először a kórtermében fojtogatott egy férfit, utána kezdett a sebészollós ámokfutásba. Bár a kórház biztonsági személyzete felfigyelt rá, nem tudták leállítani, az egyik őrt is megsebesítette. Ezért a rendőrök segítségét kérték, akik végül a kórház udvarán fogták el. Addigra öt embert is megsebesített – értesült az Index. 

fővárosi főügyész tájékoztatása szerint  a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy döntött, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. Ibolya Tibor elmondta, hogy előzőleg a férfit gyanúsítottként hallgatták ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Az ügyészség azért kérte a férfi letartóztatását, mert szerintük a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, az eset körülményei alapján pedig a bűnismétlés veszélye is fennáll. Ugyanakkor a végzés fellebbezések miatt nem végleges.

Index

0 Hozzászólás