Karácsony: Mi kell még, hogy a kormány belássa végre, hogy nem hadakozni kell, hanem együttműködni?


 Kraff Ildikó    17 márc 2021 : 17:21
 Nincs    Hir

1310705.jpg

A főváros más önkormányzatokkal együtt továbbra is készen áll új oltópontok kialakítására- közölte a főpolgármester szerdán Facebook-oldalán.

- írja posztjában a főpolgármester.

Hangsúlyozza: Már régen itt volna az ideje, hogy tudomásul vegyük: az együttérzés parancsa azt kívánja meg, hogy amikor egy kisvárosnyi magyart veszítünk el, akkor a politikai lózungoknak és a sikerpropagandának nincs helye, csakis az emberséges szónak. Karácsony szerint az együttműködés és az együttérzés azt követelné meg, hogy minden létező és lehetséges segítséget igénybe vegyenek az egyedüli megoldást jelentő oltások felgyorsítása, zökkenőmentessé tétele érdekében. Éppen ezért a Fővárosi Önkormányzat továbbra is készen áll, más önkormányzatokkal együtt, új oltópontok kialakítására - közölte a főpolgármester. 

- teszi hozzá Karácsony.

A külföldön élő magyarok is szavazhassanak levélben

A főpolgármester támogatja a kezdeményezést, hogy a külföldön élő magyarok is szavazhassanak levélben. Karácsony Gergely szerdán a Facebookon azt írta: minden nemzet politikai közösség, és ebben a közösségben nem érezheti magát senki másodrangú állampolgárnak. Arra kell törekednünk, hogy erősítsük a kapcsolatot a külföldre költözött magyarok és az anyaország között - hangsúlyozta. "Az online népszavazást" a napokban indította a Második Reformkor Alapítvány, amely azt kérdezi: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező, a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárok levélben is szavazhassanak az országgyűlési választásokon?" A kezdeményezést elindító alapítvány vezetője Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke.

Népszava

0 Hozzászólás